Storing? Bel 0514 681700
Nieuw! Nu ook op whatsapp: 06-4642 0953 (alleen tijdens kantooruren)

   

Zonneboiler

Zonlicht kunt u actief gebruiken om zelf elektriciteit op te wekken of om water te verwarmen voor bijvoorbeeld uw badkamer, keuken of verwarming. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De zonnecollector vangt zonlicht op. Door de collector loopt een buizenstelsel dat afgedekt is met een vlakke glasplaat. Hierdoor stroomt een vloeistof, meestal water, dat verwarmd wordt door het zonlicht.

Het hete water wordt vervolgens via het buizenstelsel naar een voorraadvat gepompt. Hier geeft het hete water in de buizen de warmte af aan koud leidingwater in het vat. Als ergens in huis de warmwaterkraan wordt opengezet, stroomt het verwarmde leidingwater naar de kraan, en wordt het voorraadvat opnieuw gevuld met koud water. Warm water uit het voorraadvat kan ook gebruikt worden in een centraal verwarmingssysteem om het huis te verwarmen. Wanneer het water in het buizenstelsel is afgekoeld, wordt het teruggepompt naar de collector waar het opnieuw verwarmd wordt door de zon. Het water in het buizenstelsel van de zonneboiler blijft dus gescheiden van het water dat uit de kraan komt.

Zelfs in de winter wanneer de zon maar een paar uur schijnt, kan een zonneboiler voldoende water verwarmen voor het dagelijks gebruik. Is het water toch niet warm genoeg, dan zorgt de CV-ketel, de geiser of een warmtepomp voor naverwarming. U zit dus nooit zonder warm water.

Wij kunnen u adviseren over de te plaatsen zonneboiler. Heeft u vragen dan kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.

Locaties

Adres Warns
’t Noard 28
8721 GC Warns

Adres Harlingen
Oude Trekweg 102s
8861KT Harlingen

Telefoonnummer: (0514) 68 1700
Whatsapp: 06-4642 0953
Email: info@bekkema.nl